2009. december 20., vasárnap

Találtam egy filcházat, itt, annyirajó, majd meg kéne csinálni egyszer vagy efféle, valamiféle gyermekformának, srácok is imádnák, csak kurvanagy meló, meg nemtudom befér-e egyáltalán a játékszobába még..

A másik, tök más téma, szóval van nekem ez hogy Afrika, minden évben egyszer kitalálom hogy el kéne oda menni önkéntesnek iskolát építeni meg ilyesmik. Közben persze egy kutyafattya vagyok, mert más, jófejebb emberek nem évente kitalálják, hanem valahogy támogatják őket, de ettől függetlenül azért zavar hogy ott elég szar lehet élni, nincs tiszta víz meg semmi, ellenben járványok de. És ezért nagyon szoktam örülni ha kitalálnak valamit, ami tud célzottan segíteni, mert ha ledobunk egy láda kockacukrot, de közben szomjaznak, az nem a megfelelő segítség. És valamiért mostanában vannak fiatal vagány dizájnerek akik akár elgondolkodnak azon, hogy mi lehet érdemi segítség, kis lépésekben, meg minden, az egyik az egy hatalmas műanyag henger volt, amit kitaláltak, most nem találom a cikket hozzá, olyan mint egy úthengerkerék, csak annál kisebb, a közepén lévő lyukba belefűznek egy madzagot, az oldalán van egy csap vagy valami, és a folyóban megtöltve haza lehet húzni benne a vizet. És ez a műanyagkerék gyakorlatilag forradalmasítja az életet, mert eddig a nők és gyerekek feladata volt a vízhordás elég messzi helyekről, fejen egyensúlyozva akár, nagyonkorlátozott mennyiségben.
A másik, azt tegnap olvastam, PeePoo bag, egy zacskó, ami mobilwc, lehető legminimálisabb előállítási költséggel, a zacskó belseje fertőtlenítővel van bevonva, a cucc használat után egy napig szagtalan, begyűjthető, higiénikus, nem mosódik bele nyüzsgő baktériumokkal a vízbe, és lebomló műanyagból van, úgyhogy elásva simán komposztálódik, szóval azért ez egy nagyonfasza dolog, tessenek átérezni.

Nincsenek megjegyzések:

 

Free Blog Counter